Daună auto? Sunați-ne!

Condusul la drum lung

Condusul la drum lung

Urmează să vă bucurați de concediu și ați planificat să faceți călătoriile cu mașina? Acestea sunt sfaturile noastre pentru a vă pregătii pentrul drumul lung ce urmează sa-l parcurgeți.

Sfaturi:

  1. Planificați-vă

Știi unde mergi. Acest lucru vă va asigura că conducerea dvs. este relaxantă și plăcută. Planifică-ți traseul și drumurile pe care urmează să le parcurgi, folosind GPS sau hărți. De asemenea, știți unde vă veți putea opri pentru combustibil, mâncare, ablații și locuri de odihnă sigure pe parcurs. Asigurați-vă că traseul pe care intenționați să îl parcurgeți este condus și în bune condiții.

Sfaturi pentru condusul pe timp de ploaie

Sfaturi pentru condusul pe timp de ploaie

Conform exchange.aaa.com, carosabilul ud contribuie la până la 1.2 milioane de coliziuni în trafic în fiecare an. Totuși, nu trebuie să lași o astfel de statistică să te sperie sau să te facă să renunți la următorul drum doar pentru că a plouat afară. Există o serie de precauții, dar și sfaturi pe care le poți urma pentru a conduce pe carosabil umed în siguranță.

Recomandari pentru șoferii incepători.

Nimeni nu se naște învățat…același lucru se aplică și în cazul șofatului. Dacă ești începător la volan, e de la sine înțeles că trebuie să acorzi mai multă atenție la drum. Însă, nu lăsa lipsa experienței să te descurajeze, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a căpăta mai multă încredere în tine - condu mai încet, nu te simți rușinat dacă trebuie să apelezi la un însoțitor, nu te lăsa influențat de prezența altor persoane în mașină și fii foarte atent la taximetriști, bicicliști și motocicliști. Respectă și vei fi respectat la rândul tău!

Schimbările din Codul Rutier în 2020

Este esențial să fii la curent cu toate schimbările din Codul Rutier – acestea apar de la an la an și, dacă nu le cunoști, riști amenzi sau contravenții sau, mai grav, poți pune în pericol viața altor participanți la trafic. Printre schimbările preconizate în Codul Rutier în 2020 se numără noi restricții în privința carnetului de conducere (obținerea acestuia ar urma să fie condiționată de nivelul studiilor), dar și în noi reguli în privința folosirii telefonului la volan.

Cum pregătim mașina pentru sezonul rece.

Suntem în plin sezon rece…iar, pentru că iarna nu doar că ne bate la ușă, ci și-a intrat deja în drepturi, nu uita să-ți pregătești temeinic mașina. Dacă nu ai făcut-o încă, iată câteva sfaturi utile – aplică o folie de plastic pe parbriz (împiedică înghețul pe timpul nopții și nu va mai trebui să îndepărtezi manual stratul de gheață în fiecare zi), cumpără o racletă și o perie de calitate, dar fă-ți și stocul de soluții speciale pentru dezghețare. De asemenea, verifică toate sistemele mașinii, evită pe cât posibil folosirea frânei de mână și condu prudent (cu cauciucuri de iarnă, bineînțeles).

Condusul pe timp de iarnă.

Condusul pe timp de iarnă implică o serie de provocări pentru orice deținător de autoturism. Condițiile meteo nu le putem controla, însă există totuși lucruri pe care le putem face din postura de șofer – de la pregătirea mașinii pentru sezonul rece (dotarea cu anvelope de iarnă, verificarea sistemelor mașinii) până la ajustarea propriului comportament la volan. Anumite autovehicule (cele cu tracțiune pe spate) sunt mai greu de condus în condiții nefavorabile de mediu, așadar recomandăm și mai multă prudență. Nu în ultimul rând, nu frâna brusc, fii atent mereu la autovehiculul din față și nu schimba brusc benzile.

Comportamentul la volan

Știai că cea mai mare parte din accidentele rutiere sunt provocate de propriul nostru comportament la volan? Cauzele cele mai frecvente sunt nepurtarea centurii de siguranță și nerespectarea limitelor de viteză. Deși nu vrem să auzim că o mare parte din responsabilitate ne revine chiar nouă, realitatea din teren este alta – conform statisticilor Comisiei Europeane, 12 000 vieți ar putea fi salvate pe șoselele din întreaga Europă dacă ne-am revizui comportamentul.

Indiferent de voința noastră, neprevăzutul poate apărea în fiecare zi. Alege să fii pregătit - salvează numerele de telefon ale echipei noastre în agenda ta –
Auto Boom Expert – mereu alături de tine!