Condusul la drum lung

Condusul la drum lung

Urmează să vă bucurați de concediu și ați planificat să faceți călătoriile cu mașina? Acestea sunt sfaturile noastre pentru a vă pregătii pentrul drumul lung ce urmează sa-l parcurgeți.

Sfaturi:

  1. Planificați-vă

Știi unde mergi. Acest lucru vă va asigura că conducerea dvs. este relaxantă și plăcută. Planifică-ți traseul și drumurile pe care urmează să le parcurgi, folosind GPS sau hărți. De asemenea, știți unde vă veți putea opri pentru combustibil, mâncare, ablații și locuri de odihnă sigure pe parcurs. Asigurați-vă că traseul pe care intenționați să îl parcurgeți este condus și în bune condiții.

De asemenea, ar trebui să vă uitați la rapoartele meteo pentru zonele pe care veți conduce, astfel încât să știți ce vă puteți aștepta pe drum.

Pentru un plus de siguranță, rămâneți în legătură cu cineva de la destinație pe parcursul călătoriei, astfel încât să știe unde sunteți în permanență. Asigurați-vă că mașina dvs. este alimentată, verificată și gata de plecare în avans. Folosiți ghidul nostru ca listă de verificare înainte de călătorie.

  1. Dormi în noaptea dinainte de a pleca

Oboseala pe drum deschis este periculoasă, așa că asigurați-vă că veți odihni o noapte bună înainte de a pleca. Dacă plecați dimineața devreme, asigurați-vă că vă culcați mai devreme decât de obicei pentru a dormi suficient înainte de călătorie. Nu consumați alcool sau alte substanțe toxice cu o zi înainte de a pleca.

  1. Faceți o pauză la fiecare două ore sau 200 km

Pentru a face o pauză de la volan la fiecare două ore sau 200 km este recomandat pentru o călătorie pe distanțe lungi. Nu te mai umple, apuca o muscatura pentru a manca, foloseste baia sau pur si simplu pentru a intinde picioarele. O pauză vă va oferi un impuls până la următoarea oprire.

  1. Partajați unitatea

Dacă puteți împărtăși conducerea cu altcineva, veți avea mai puțin șanse să vă obosiți la volan. Este recomandat să nu conduceți mai mult de zece ore într-o zi.

  1. Permiteți timp de călătorie suficient

Vă aflați în modul de vacanță, deci care este rostul să vă grăbiți? Planificați-vă călătoria în mod corespunzător și permiteți mult timp pentru șofer, precum și opriri de odihnă și realimentare. Vă veți bucura, de asemenea, de un drum mai relaxant dacă nu este nevoie să vă deplasați la destinație.

  1. Îmbracă-te pentru confort in mașină

Purtați haine și încălțăminte confortabile în special și luați o pernă dacă spatele tinde să se ducă atunci când sunteți la volan pentru o perioadă lungă de timp.

Asigurați-vă că aplicați protecția solară înainte de a pleca și aplicați din nou la fiecare două ore. Conducerea în timpul zilei înseamnă că brațele sau picioarele sunt expuse la lumina directă a soarelui pentru perioade îndelungate de timp și, pe cât de mult s-ar putea să nu simți soarele pe pielea ta prin ferestre, mai ales dacă sunt nuanțate, ai tot riscul de arsuri solare. ...

  1. Nu vă bazați doar pe controlul de croazieră

Controlul de croazieră poate face o călătorie lungă mult mai suportabilă, deși lipsa de implicare a șoferului poate duce la lenea și la pierderea concentrației la volan. Dacă aveți control de croazieră, utilizați-l doar pentru perioade scurte.

  1. Mănâncă ușor și rămâneți hidratat

Mâncărurile grele sau mâncarea rapidă nu sunt o idee bună în mașină. Te vor lăsa să te simți umflat și inconfortabil. Mâncați gustări și porții mici de mâncare sănătoasă la intervale regulate. Bea apă pentru a vă menține hidratat.

  1. Aerul proaspăt este o necesitate

Chiar dacă mașina dvs. poate avea aer condiționat, aerul proaspăt este esențial pentru a vă menține în alertă. Deschideți geamurile în mod intermitent pentru a lăsa aer curat în mașină.

  1. Respectați regulile drumului

Conducerea necesită atenția maximă, mai ales atunci când conduceți distanțe lungi. Nu vă distrage atenția cu telefoanele mobile, copiii rătăcitori din scaunul din spate sau mâncați în timp ce conduceți. Este important să respectați limita de viteză, să nu depășiți periculos și să vă asigurați că toată lumea din mașină este fixată corect. În cele din urmă, fiți amabil și atenți pentru alți șoferi și bucurați-vă de călătorie.


Tipărire